TOP
hoofdgerecht

Mexicaanse salade

De lente is in het land, tijd voor salades! Wanneer het écht mooi weer begint te worden, probeer ik graag allerlei soorten salades uit om mee te nemen naar het werk als lunch. Deze salade is lekker kleurrijk, vult goed en kan je perfect op voorhand maken. Smakelijk!

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1/2 ijsbergsla
  • 150 g mais uit blik
  • 150 g zwarte bonen uit blik
  • 1 oranje paprika
  • 250 g kerstomaten
  • 2 pijpajuinen

  • 1 avocado
  • 2 el yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 1 el water
  • verse bieslook of peterselie
  • peper
  • zout

Bereiding

Giet de mais in een vergiet en laat uitlekken. Giet ook de zwarte bonen in een vergiet, spoel grondig onder stromend water en laat uitlekken.

Neem intussen de helft van een krop ijsbergsla en snij in hapklare reepjes. Snij de kerstomaten in vier en de paprika in stukjes.

Neem een (kleine) foodprocessor en doe er het vruchtvlees van 1 avocado in, samen met de yoghurt, het citroensap, het water, de verse kruiden en wat peper en zout. Mix alles tot een gladde dressing. Als je wil dat de dressing lopender is, voeg nog wat water toe.

Neem een bord en leg er de reepjes ijsbergsla op. Top de sla met alle gesneden groentjes. Snij er nog wat pijpajuin bovenop en werk af met de dressing.

Tip: Als je geen foodprocessor hebt, of die niet wil vuilmaken, kan je de dressing ook perfect met een staafmixer maken.

«

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *