TOP
ontbijt

Smoothie bowl met frambozen

Wanneer ik heimwee heb naar de zomer, durf ik al eens een zomers ontbijt klaar te maken. Niets is zo heerlijk als een smoothie bowl om je dag mee te starten.

Frambozen zijn niet meer in het seizoen in december, maar gelukkig kan je deze smaakbommetjes perfect diepgevroren kopen zodat je er een heel jaar van kan genieten. Aangezien er tijdens de feestdagen wel leuke exotische fruitsoorten te vinden zijn in de supermarkt, nam ik deze keer een pitaya mee voor de topping. Die kan je aanpassen naar gelang smaak en aanbod.

    

   

Smoothie bowls zijn al enkele jaren ‘een ding’. Ik zag ze vaak op mijn instagram feed passeren … de halve kokosnoten gevuld met een kleurboek aan fruit en andere toppings. Ze zijn niet alleen mooi, maar zitten ook boordevol vitaminen. Ik heb ze voor het eerst gegeten bij Nalu Bowls in Bali. Sindsdien is dit een van mijn favoriete ontbijtjes. 

   

Ingrediënten voor 1 grote bowl

  • 1 banaan (diepvries) in stukken
  • 150 g frambozen (diepvries)
  • 75 ml amandelmelk
  • 125 g Alpro soya yoghurt natuur
  • 1/2 kiwi
  • 1/2 pitaja
  • 1 tl hennepzaad

   

Bereiding

Doe de banaan, frambozen, amandelmelk en yoghurt in een blender en laat alles zachtjes blenden. Als je merkt dat het mengsel nog iets te dik is, kan je nog wat extra amandelmelk toevoegen.

Giet het mengsel in een leuk kommetje en top het met de kiwi, pitaya en hennepzaad. Met de topping kan je natuurlijk variëren naar smaak en aanbod.

Smakelijk!

   

Tip: Let er op dat de stukjes banaan niet te groot zijn, anders kan je blender wat moeite hebben om het geheel te blenden.

«

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *