TOP
ontbijt

Basic granola

Vers fruit hoort bij mijn dagelijks ontbijt. Ik hou ervan om dit af en toe te combineren met een heerlijke portie zelfgemaakte granola en wat yoghurt.

Ik koop nooit granola in de winkel want die zitten meestal vol toegevoegde suikers. Het kost echt geen moeite om dit even zelf te maken. Bovendien weet je dan ook exact wat er in zit en kan je ze volledig aanpassen naar jouw smaak! Met dit basisrecept heb je een mooi gevulde weckpot waar je enkele weken van kan genieten. Ideaal voor als je wat minder tijd hebt in de ochtend!

INGREDIËNTEN VOOR 1 WECKPOT:

  • 100 g zesgranenvlokken of havervlokken
  • 100 g havermout
  • 3 el acaciahoning
  • 2 el kokosolie
  • 100 g gemengde noten
  • 50 g sesamzaad
  • 50 g pompoenpitten

BEREIDING:

  1. Verwarm de oven voor op 180°. Laat de bakplaat in de oven zodat die ook mooi opwarmt.
  2. Neem een klein pannetje en laat de kokosolie smelten.
  3. Doe intussen de vlokken, havermout, noten, sesamzaad en pompoenpitten in een kom.
  4. Voeg de acaciahoning toe en roer goed. Voeg daarna de gesmolten kokosolie toe en meng alles tot een geheel.
  5. Haal de bakplaat uit de oven, leg er een vel bakpapier op en verdeel het mengsel mooi over het bakpapier.
  6. Plaats de granola een 10 à 20 minuten in de oven, afhankelijk van je toestel. Roer alles regelmatig eens om, zo zorg je ervoor dat de granola niet aanbakt.
  7. Als alles mooi bruin is, haal je de bakplaat uit de oven. Laat de granola afkoelen voor je ze in een weckpot giet zodat alles mooi knapperig is.

«

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *