TOP
bijgerecht hoofdgerecht lunch salade

Griekse salade met orzo

De Griekse keuken, heerlijk toch! Eens de feestdagen achter de rug zijn, begin ik al snel terug lentekriebels te krijgen. Afgelopen weekend was het ijzig koud maar de zon was er! Eindelijk! Op zo’n momenten maak ik graag een zonnig gerechtje klaar.

Er zijn heel wat varianten van Griekse salade en ik hou eigenlijk van alle soorten. Deze versie met orzo maak ik vaak op voorhand klaar om mee te nemen naar het werk. Ook ideaal als bijgerecht!

 


 

Ingrediënten voor 4 personen

400 gr kerstomaten
200 gr feta
3 lente-uitjes
1 grote komkommer
250 gr orzo
1 el olijfolie
(optioneel) olijven

Bereiding

— Neem een kom en breng water aan de kook. Voeg een scheutje olijfolie toe en kook de orzo.
— Snij intussen de kerstomaten in vier en de komkommer in kleine stukjes.
— Verkruimel de feta, snij de lente-uitjes in fijne ringen en zet opzij.
— Giet intussen de orzo af, spoel en verdeel over de twee borden.
— Meng de groentjes met de orzo, strooi er de verkruimelde feta over en top alles met de lente-uitjes en de olijfolie.

«

»

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *