TOP
brood en toast lunch

Knäckebröd

Elke week maak ik verse soep klaar en zoek ik naar een leuk alternatief voor de klassieke boterham. Knäckebröd is hier een heerlijk voorbeeld van. Het is een gezond en smaakvol Scandinavisch plat brood en bovendien makkelijk zelf te maken. Het recept van de Ijslandse chef Dagny Ros Asmundsdottir blijft mijn favoriet.

 


 

Ingrediënten voor 15 knäckebröd

220 gr speltbloem
220 gr havermout
1 el zonnebloempitten
1 el (gebroken) lijnzaad
1 el pompoenpitten
2 el sesamzaad
350 ml water
snuf zout
1 el extra vierge olijfolie

Bereiding

— Neem een kom en meng alle ingrediënten goed.
— Bekleed een bakplaat met 2 vellen bakpapier. Verdeel het massa mooi over de hele bakplaat met een pannenlikker.
— Bak het knäckebröd een 15-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
— Haal de bakplaat uit de oven en snijd het knäckebröd in gelijke stukken met een pizzacutter.
— Plaats de ovenplaat terug in de oven voor 45 minuten.
— Laat afkoelen alvorens te serveren.

Tip

Beleg je knäckebröd eens met hüttenkäse en wat schijfjes komkommer of radijs. Heerlijke combinatie!

«

»

1 REACTIE

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *