TOP
hoofdgerecht quiche

Quiche met courgette, gerookte zalm en kerstomaten

Met drie kippen in de tuin heb je nogal een opbrengst aan eieren. Als ik er niemand mee kan plezieren, maak ik vaak een quiche om de overschot te verwerken. Ik hou zelf niet van zoete taarten, maar een hartige taart kan er bij mij altijd in! Je hebt eindeloos veel mogelijkheden dus wees creatief en probeer zelf eens een combinatie uit.

Voor deze lichte quiche heb ik courgette, tomaat en gerookte zalm gebruikt. Kies kleine, kwalitatieve kerstomaten zodat er niet te veel vocht vrijkomt.

INGREDIËNTEN VOOR 4 PERSONEN

  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 courgette
  • 400 gr kerstomaten
  • 200 gr gerookte zalm
  • 4 à 5 eieren
  • 200 ml lichte room (5%)

BEREIDING

  1. Bekleed een springvorm met bakpapier en bladerdeeg. Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
  2. Leg nog een vel bakpapier bovenop het bladerdeeg en vul met bakparels zodat het bladerdeeg niet omhoog komt en mooi kan voorgaren. Plaats dit 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180°.
  3. Snijd intussen de courgette in kleine partjes en bak een 7-tal minuten in wat olijfolie.
  4. Was de kerstomaten.
  5. Snijd de gerookte zalm in reepjes.
  6. Breek de eieren in een kom en voeg de room toe. Meng goed.
  7. Haal het deeg uit de oven en verwijder de bakparels met het bovenste bakpapier. Vul de bodem met courgette. Voeg daarna de kerstomaten en gerookte zalm toe. Giet er nu het eiermengsel over en plaats terug in de oven voor een 40-tal minuten.

«

»

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *