TOP
hoofdgerecht

Broccoli met kerstomaten en varkenshaas

In 2012 kocht ik het eerste boek van Pascale Naessens. Hoewel ik nog niet veel uren versleten had in de keuken, was ik toch heel nieuwsgierig naar nieuwe smaken en recepten, nieuwe manieren van eten en koken. Ik maakte toen een recept die me altijd is bijgebleven.

Hoe simpel het ook mag lijken, het was nog nooit in mij opgekomen om ‘broccolipuree’ te maken zonder aardappelen maar wauw wat was ik er dol op. Het is heel gemakkelijk en bovendien ook heel gezond en smaakvol. Hier kan ik echt zin in hebben op een winterse, regenachtige dag. Je kan het combineren met extra groenten en een stukje vlees of vis.

 


 

Ingrediënten voor 2 personen

2 stronken broccoli
200 gr kerstomaten
1 varkenshaas
nootmuskaat
peper
zout
1 el olijfolie of vloeibare boter

Bereiding

— Snijd de broccoli in roosjes en kook ze gaar.
— Was intussen de kerstomaatjes en plaats ze in een voorverwarmde oven van 180°. In mijn oven laat ik ze zo’n 30 minuten garen.
— Bak de varkenshaas in een warme pan met olijfolie of vloeibare boter tot die een mooi bruin korstje heeft aan elke kant. Zet het vuur af, leg de varkenshaas op een bord en dek goed af met aluminiumfolie. Laat een 10-tal minuten rusten.
— Giet intussen de broccoli af en voeg de kruiden toe. Mix met een staafmixer tot je een puree verkrijgt.

«

»

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *