TOP
dip saus

Hummus

Hummus is een van mijn favoriete dips. Het is eigenlijk een soort puree gemaakt van kikkererwten die je kan gebruiken om op je brood te smeren, om je groentjes in te dippen of om je salade te pimpen. Hummus is heel gemakkelijk te maken. Vaak zorg ik dat er een grote portie klaar staat in de koelkast om mee te nemen naar het werk met wat worteltjes, heerlijk en bovendien ook gezond en voedzaam als snack!

Hier kunnen jullie mijn (makkelijk) basisrecept vinden. Je kan enkele variaties maken door bijvoorbeeld tomaten, basilicum, boerenkool of paprika toe te voegen, de combinaties zijn eindeloos. Lekker met dit zelfgemaakt knäckebröd van Dagny Ros Asmundsdottir.

 


 

Ingrediënten

400 g kikkererwten (uitgelekt en afgespoeld)
2 el tahin
3 el extra vierge olijfolie
2 à 3 el water
1 teentje knoflook
sap van 1 citroen
1 snuf zout
1 tl zachte paprikapoeder

Bereiding

— Neem een kom en voeg de kikkererwten, het citroensap, de knoflook, de tahin, het zout en de olijfolie toe. Hou 1 el kikkererwten apart voor de afwerking.
— Pureer alles met een staafmixer tot je een mooie gladde massa verkrijgt. Als het mengsel nog niet smeuïg genoeg is, kan je nog wat water toevoegen.
— Doe de hummus in een mooi schaaltje en werk af met wat olijfolie, paprikapoeder en de overgebleven kikkererwten.

«

»

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *